Вдовіченко О. В. Корегування стресових станів в умовах рекреаційних закладів у підлітків.

// Наука і освіта.  2016.  №9. – 23-28.

Оксана Володимирівна Вдовіченко,

кандидат психологічних наук, доцент кафедри теорії та методики практичної психології, 

Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д.Ушинського,

вул. Фонтанська дорога, 4, м.Одеса, Україна


КОРЕГУВАННЯ СТРЕСОВИХ СТАНІВ В УМОВАХ РЕКРЕАЦІЙНИХ ЗАКЛАДІВ У ПІДЛІТКІВ


АНОТАЦІЯ:

У роботі в процесі семантичного дослідження визначено, що найбільше збудження у підлітків викликають слова «ризик», «секс», «відпочинок» та «гроші» – це так звані спонукальні сили особистості підлітка. Найвищу оцінку мають слова «гроші», «відпочинок», «гра» – це ті об’єкти, які є найбільш приємними та привабливими для підлітків. Таким чином, важливо побудувати роботу з підлітками щодо корегування стресового стану в умовах рекреаційних закладів, оскільки саме перебування підлітків у зонах відпочинку викликає у них найбільше збудження, яке, в свою чергу, призводить до відчуття стресу та напруги. Було розроблено тренінг корегування стресових станів у підлітків, який складається з 5 занять, кожне заняття триває 1 год. 15 хв., із урахуванням вікових особливостей та місця перебування (рекреаційні заклади).


КЛЮЧОВІ СЛОВА:

ризик, процес ризику, ризик особистості у підлітків, стрес, корегування стресових станів, тренінг.


ПОВНИЙ ТЕКСТ СТАТТІ:

 


ЛІТЕРАТУРА:

 1. Вдовиченко О.В. Элементы возникновения рискованного действия / О.В. Вдовиченко // Вісник ХНПУ імені Г.С.Сковороди. Психологія. – Вип.47. – Х.: ХНПУ, 2014. – С. 23-33.

2. Коттрелл С. Успешная учеба в вузе: самые важные навыки студента / С. Коттрелл. – М.: Эксмо, 2015. – 369 с.

3. Симоненко С.Н., Лебединський Э.Б. Актуальные проблемы рекреационной психологии детства /С.Н. Симоненко, Э.Б. Лебединский // Наука і освіта. Спецвипуск: «Акт уальні проблеми рекреаційної психології дитинства». – Одеса, 2011. - No11.  – С. 6-7

4. Чебикін О. Я. Проблеми емоційної регуляції діяльності // Міжнар. наук.-практ. конф. «Становлення емоційної зрілості особистості», 14 вересня 2009 р. – Одеса, 2009. –С. 8.

         

       
   
   
         

 

©2024 Університет Ушинського. Всі права захищені, мабуть.